. ..................... Σελίδες για τις δραστηριότητες του Συλλόγου Αρκάδων Ραφήνας, Νέας Μάκρης, Μαραθώνα * "Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" ...............................
Επιμέλεια σελίδας: Πάνος Σ. Αϊβαλής, δημοσιογράφος, σύμβουλος έκδοσης της εφημ. "Αρκαδικό Βήμα" * επικοινωνία: kepeme@gmail.com

Θα μας βρείτε και στο Facebook

Θα μας βρείτε και στο Facebook
πατήστε στην εικόνα

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Kοπής της πίττας του Συλλόγου μας

   ΕΚΔΗΛΩΣΗ  
Στην όμορφη σάλα του ζεστού και φιλικού ξενοδοχείου "Μάτι" στο Ζούμπερι Νέας Μάκρης της συμπατριώτισσας μας κ. Νατάσας Καρβέλα, που αξίζει να σημειώσουμε ότι, η αγάπη της για την πατρίδα Αρκαδία και τους Αρκάδες, άνοιξε, αυτή τη χειμωνιάτικη Κυριακή του Φλεβάρη, τις πόρτες - μόνο και μόνο - για τη φιλοξενία αυτής της εκδήλωσης.
Η κοπή της πίτας του Συλλόγου ξεκίνησε με τη σύντομη προσευχή και επίκληση της ευλογίας του Κυρίου Ιησού Χριστού από τον πατέρα Κωνσταντίνου Αθανασόπουλου από το Θεόκτιστο Γορτυνίας.
Ακολούθησε η παρουσία του νέου διοικητικού συμβουλίου από το νεοεκλεγέντα πρόεδρο Πέτρο Κατσή, ο οποίος είπε: 
~~~

               Πατριώτες και πατριώτισσες, σας καλωσορίζω στη σημερινή μας συνάντηση.
Σήμερα, με την ευκαιρία της κοπής της πίττας μας, έχουμε και την ευκαιρία να σμίξουμε και οι Αρκάδες της περιοχής μας.
Οι πατριώτες από την καρδιά της Πελοποννήσου, από το τόπο με τα όμορφα ψηλά βουνά, έναν τόπο που ραγίζει η καρδιά σου σαν βλέπεις να ρημάζουνε τα περήφανα χωριά μας και να κλείνουνε τα σχολεία και τα μαγαζιά μας. 
Τα άγονα βουνά και η εγκατάλειψη από την πολιτεία, μας ανάγκασαν να γίνουμε μετανάστες στην ίδια μας τη χώρα.
Η Αρκαδία μας, με τον περήφανο και λεβέντικο λαό της με τα πολλά του προτερήματα. Οι Αρκάδες είναι άνθρωποι δουλευταράδες, επιστήμονες, επαναστάτες. Άνθρωποι που δεν προσκυνάνε. Άνθρωποι που θυσίασαν τη ζωή τους για τα μεγάλα ιδανικά του λαού μας.
- Ο Θόδωρος Κολοκοτρώνης για την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους, με τον ξεσηκωμό των Αρκάδων και την απελευθέρωση της Τριπολιτσάς και
- Ο Γρηγόρης Λαμπράκης, για τη μεγάλη ιδέα της παγκόσμιας ειρήνης και φιλίας των λαών.
Αυτοί οι δύο είχαν μέσα τους την περηφάνια και το καμάρι του να είσαι Αρκάς, παραδείγματα προς μίμηση για όλους μας.
Και τώρα, στα δικά μας, πατριώτες.
Ο Σύλλογός μας, έχει βάλει σκοπό την ένωση όλων των Αρκάδων της περιοχής. Για να το πετύχουμε αυτό δεν αρκεί μόνο η διοίκηση. Πρέπει να γίνει μέλημα όλων των πατριωτών.
Έτσι θα αποκτήσουμε την ευκαιρία να συναντηθούμε, να βοηθήσουμε, είτε επαγγελματικά, είτε και κοινωνικά μεταξύ μας. Μια κουβέντα με τα σταράτα λόγια των Αρκάδων είναι δύναμη για κάθε πατριώτη.
Οι επόμενοι στόχοι του συλλόγου μας είναι:
1)   Η μαζική συμμετοχή στις 25 Μαρτίου και κατάθεση στεφανιού.
2)   Για μια συνεστίαση-χορό στο τέλος Απριλίου.
3)   Πρόγραμμα και προτάσεις για εκδρομές στην Αρκαδία με τα παιδιά και τα εγγόνια μας.
4)   Προτάσεις για τη δημιουργία γραφείων του συλλόγου μας στην περιοχή.
5)   Να βάλουμε ως μακροχρόνιο στόχο την τοποθέτηση της προτομής του Κολοκοτρώνη στην περιοχή μας.
6)   Η πραγματοποίηση όλων αυτών θα εξαρτηθεί από τα οικονομικά του συλλόγου, γι αυτό θα θέλαμε τη συμμετοχή σας στις συνδρομές, αλλά και πατριώτες χορηγούς.
Και όλα αυτά με την περηφάνια και το καμάρι που είμαστε Αρκάδες.
                           Καλή μας επιτυχία.

Ο Νέος Πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων Πέτρος Κατσής στην κοπή της πίττας του συλλόγου μας.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος έσυρε πρώτος το χορό και παρέσυρε και τους νεώτερους, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους με λεβέντικες χορευτικές φιγούρες υπό τους ήχους των παραδοσιακών δημοτικών τραγουδιών του τόπου μας.

Ήχοι, οι οποίοι "ξύπνησαν" μνήμες και ανέσυραν εικόνες του τόπου μας και περισσότερο ανθρώπων μας που έφυγαν απ' αυτό τον κόσμο, αλλά φρόντισαν να μας εμπνεύσουν την αγάπη για την πατρίδα.
Σ αυτή την εκδήλωση είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα, να ανταλλάξουμε απόψεις, να βρεθούμε κάποιοι μετά από σχεδόν 30 χρόνια, και τέλος, να δώσουμε υπόσχεση να είμαστε και στις επόμενες εκδηλώσεις του συλλόγου μας.
Η σεμνή και λιτή εκδήλωση, αλλά πλούσια συναισθημάτων, έκλεισε χαιρετώντας με αγάπη ο ένας τον άλλον και φεύγοντας πήραμε και τις ωραίες εικόνες από τη θέα που πρόσφερε άπλετα ο χώρος της σάλας του Ξενοδοχείου ΜΑΤΙ . 
Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο νέο δ.σ. του Συλλόγου και καλή σαιζόν για τη συμπατριώτισσά μας Νατάσα Καρβέλα που μας πρόσφερε τη φιλοξενία για αυτή την θαυμάσια εκδήλωση.
Παρασκευάς Σ. Αϊβαλής
Καρύταινα, Ελληνικό Γορτυνίας


          Ξενοδοχείο "ΜΑΤΙ"  Ζούμπερι Νέας Μάκρης        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου